Je hebt een betaalbare vakantie geboekt, maar wat gebeurt er als je op je bestemming aankomt en je brein in de vakantiemodus gaat? Plotseling ben je je budget vergeten en spring je op alle vakantie-aankopen die je maar een keer hoeft te doen: restaurants, excursies, souvenirs en dergelijke. Je kunt desondanks nog steeds een geweldige tijd hebben zonder een fortuin uit te geven aan je vakantie. De sleutel is zoeken naar manieren om te besparen tijdens je reis. Neem slimme beslissingen over waar je geld wilt uitgeven en waar je de bochten kunt nemen zonder in te boeten op je plezier. Onderstaand geven we hiervoor een paar goede tips!

Zoek online deals

Bij diverse sites kun je kortingen en deals voor restaurants, entertainment en attracties vinden. Zoek naar aanbiedingen op je reisbestemming, zodat je niet overal de volledige prijs betaalt voor toegang. Lees de kleine lettertjes van deals om er zeker van te zijn dat je geen uitzonderingen hoeft te overwegen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met de hulp van deze websites geld te besparen bij het boeken van de vakantie bij een reisbureau.

Pak een snackvoorraad in

Er is niets dat mensen meer irriteert dan het viervoudige betalen voor een zak snoep op het vliegveld of in de rij staan voor een attractie. Je bespaart geld op je reis door snacks, zoals muesli en eiwitrepen, in te pakken, zodat je niet bezwijkt voor gemakskosten als de honger toeslaat. Denk ook niet dat alleen kinderen snacks nodig hebben. Zorg voor voldoende eten voor jezelf. Gooi favoriete comfortvoedsel voor kinderen, zoals sandwiches met pindakaas en jam of pakjes goudviscrackers, in je dagpakket, zodat je altijd voorbereid bent.

Eet in lokale cafés en restaurants

Vraag je hotelpersoneel of een local waar je heerlijk eten in de omgeving kunt vinden. Maaltijden bij lokale hits zijn meestal minder duur dan op toeristen gerichte eetgelegenheden. Een extraatje? Je zult een aantal van de lokale bevolking ontmoeten. Over eten gesproken, vermijd indien mogelijk eten in het restaurant van het hotel. Hotels hebben doorgaans duurdere maaltijden en de kwaliteit is lang niet zo goed als op andere plaatsen in de stad. 

Sla souvenirs over

Natuurlijk zijn souvenirs leuk, maar je kunt er veel onnodig geld aan uitgeven. De allure verdwijnt bijna altijd als je thuiskomt en ze belanden daardoor vaak in de prullenbak. Maak in plaats daarvan foto’s met je telefoon of camera om herinneringen vast te leggen. Of, als je iets mee naar huis wilt nemen, plan het dan vooraf. Voeg een bepaald bedrag toe aan je budget en zoek naar dingen die je in je dagelijkse routine thuis kunt gebruiken, zoals een kleurrijke kom of een sjaal.

Zoek gratis wifi

Internettarieven in je hotel of op je cruiseschip kunnen duur zijn. Maar als je goed zoekt, is er genoeg gratis wifi te vinden. Meld je bijvoorbeeld aan voor het loyaliteitsprogramma van je hotel; veel van de grote ketens bieden leden namelijk gratis toegang tot internet zodat je je sim only abonnement niet hoeft te gebruiken. Koop daarnaast een kopje koffie in een café dat klanten gratis wifi biedt. Vraag bovendien bij het VVV-kantoor, je hotel of zelfs bij een museum of andere attractie waar je gratis wifi kunt vinden. Ze krijgen die vraag waarschijnlijk vaak en kunnen je in de goede richting sturen zodat je geen geld hoeft uit te geven aan het gebruiken van internet op je mobiel.