Private lease is een zorgeloos pakket dat je ontlast van het bezit van een auto. Je betaalt een vooraf overeengekomen maandelijkse huurprijs voor het gebruik van een gloednieuw voertuig op basis van je verwachte kilometers en de duur van je contract. Private lease geeft je de mogelijkheid om in je ideale auto te rijden. Dit is dus echt een auto die bij je situatie past. Of je nu op zoek bent naar een ruime auto of een compacte stadsauto, en of je nu roadtrips wilt maken of gewoon boodschappen wilt doen, je kunt met behulp van private lease altijd een auto vinden die perfect is voor jou om te leasen! Het belangrijkste voordeel van private lease kan worden samengevat als veiligheid en gemoedsrust. Dankzij het vaste maandbedrag weet je namelijk precies waar je aan toe ben. Onderstaand lees je hier meer over!  

Inruilwaarde

Wanneer een leasecontract afloopt, moet de auto worden verkocht. Dit is een ander gebied waar een leasemaatschappij zich in een veel betere positie bevindt dan een particuliere autobezitter. Sommige leasemaatschappijen hebben zelfs een wederverkooporganisatie die leaseauto’s in bulk doorverkoopt. Dit is een veel efficiënter systeem dan je oude auto online of via een autodealer te verkopen.  

Verzekering

Als een leasemaatschappij een autoverzekering afsluit, doet ze dat voor honderden auto’s tegelijk, en dus tegen een veel lagere verzekeringspremie. Sommige leasemaatschappijen zelfs een eigen verzekeringstak binnen het bedrijf, al is dit niet altijd het geval. Deze besparingen worden vervolgens doorberekend aan de chauffeurs. 

Aankoopkosten

Waar een consument één auto koopt, kopen leasemaatschappijen er honderden tegelijk. Dat levert enorme schaalvoordelen op – buiten bereik van particuliere kopers, hoe goed je onderhandelingsvaardigheden ook zijn. Als je hebt gekozen voor private lease hoef je je hier dus niet druk over te maken, je zult deze schaalvoordelen direct ervaren met behulp van de leasemaatschappij.  

Reparaties

Als je een auto bezit, betaal je voor reparaties en onderhoud wanneer ze plaatsvinden. Vaak vallen deze kosten hoger uit dan je had gehoopt. Leasemaatschappijen gebruiken hun ervaring in de leasemarkt om de kans op reparatie en onderhoud nauwkeurig in te schatten en vervolgens lagere reparatietarieven te bedingen.  

Onderhoud

Leasemaatschappijen hebben landelijke netwerken met leveranciers van onderhoud en reparatie. Omdat het aantal auto’s aanzienlijk is, kunnen ze tarieven onderhandelen en afspraken maken met deze leveranciers om ervoor te zorgen dat chauffeurs 24/7 toegang hebben tot de beste service en reparaties tegen scherpere tarieven. 

Kopen

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit is het moment om serieus na te denken over private lease! Het biedt je alle voordelen van het bezitten van een auto zonder dat je in je spaargeld hoeft te duiken of een lening hoeft aan te gaan. Je betaalt een maandelijks bedrag, waarin alle kosten (verzekering, onderhoud etc.) behalve brandstof zijn inbegrepen. En terwijl je je op het rijden concentreert, regelt je leasemaatschappij al het andere. Twijfel je nog tussen het kopen en het leasen van je auto? Beide opties hebben hun voor- en nadelen, dus maak zelf een keuze!