Een overkapping is natuurlijk een echte toevoeging aan jouw tuin. Het is dan ook niet zo gek dat jij er ook aan zit te denken om een overkapping in jouw tuin te laten plaatsen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om zelf de overkapping te bouwen. In dat laatste geval heb je waarschijnlijk wel baat bij wat klustips. Welke klustips je kunnen helpen zodat die klus binnen een paar tellen is geklaard, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Bestel een bouwpakket

Wanneer je een overkapping aan huis wil, moet je natuurlijk wel het juiste materiaal in huis halen. Er bestaat echter tegenwoordig een heel eenvoudige manier om met een klik op de knop al het materiaal te bestellen dat je nodig hebt voor de klus. Je kunt namelijk kant-en-klare bouwpakketten bestellen voor jouw overkapping. Zelfs voor een maatwerk overkapping: je krijgt de maten die jij wil van onder andere de balken, planken en poeren allemaal in een pakket, zodat je meteen aan de slag kunt. Met een handig stappenplan erbij gaat je dat sowieso lukken. Dit is een leuke én eenvoudige manier om zelf een overkapping te bouwen. Zeg maar hallo tegen een mooie overkapping!

2. Heb het juiste gereedschap

Om de klus binnen een paar stappen te klaren, is het wel belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Zonder een goede boormachine of een elektrische schroevendraaier kom je niet een heel eind. Bereid jezelf daarom goed voor en haal het juiste gereedschap in huis. Desnoods kun je het gereedschap huren bij een zaak bij jou in de buurt, of wellicht kun je een vriend of familielid vragen die beschikt over het gereedschap dat jij nodig hebt.

3. Doe de nodige voorbereidingen

Het juiste gereedschap in huis halen is natuurlijk een goede voorbereiding op de klus, maar deze klus vraagt toch net wel iets meer van je. Zo moet je bijvoorbeeld van tevoren al bepalen op welke plek je de overkapping wil plaatsen. Denk in dat geval goed na over de lichtinval. Je wil natuurlijk nog wel zon overhouden in de rest van de tuin. Heb je de plek bepaald? Dan is het belangrijk om op deze plek de tegels of het gras te verwijderen en ruimte te maken voor de klus. Ook is het belangrijk dat je gaten in de grond maakt om de poeren in te bevestigen. Met de juiste voorbereiding zorg je ervoor dat je in de startblokken staat om deze klus te klaren.