Een bezoek aan een van de coffeeshops in Amsterdam toont je de keuze uit een breed scala aan cannabissoorten. Voor mensen die nooit eerder een coffeeshop bezocht hebben kan dit overweldigend zijn; hoe maak je een verstandige keuze, passend bij hetgeen jij momenteel nodig hebt? In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten wiet. Heb je er vragen over? Kies in dat geval altijd voor een bezoek aan een coffeeshop waar een ongedwongen sfeer hangt en mensen bereid zijn je te adviseren en van meer informatie te voorzien. Het gebruik van cannabis kan zeker een eerste keer behoorlijk spannend zijn. 

Cannabissoorten krijgen vaak hun eigen naam 

Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om de verschillende cannabissoorten correct van elkaar te onderscheiden. Dat heeft te maken met het feit dat coffeeshops in de basis zelf mogen kiezen, hoe zij een bepaald product noemen. Logischerwijs geldt hierbij wel de voorwaarde, dat deze producten gebaseerd zijn op cannabis als hoofdproduct. De verschillende soorten kunnen vaak worden teruggebracht tot twee varianten; sativa en indica. De verschillende andere producten die men aanbiedt bij een coffeeshop zijn doorgaans ontwikkeld op basis van een kruising van beide producten. 

Voorbeelden van verschillende cannabissoorten 

Tijd om een naar een aantal van deze kruisingen te kijken. White Widow is er een voorbeeld van; het is een van de beroemdste soorten gebaseerd op indica ter wereld. Deze cannabis kenmerkt zich door zijn vaak ietwat fruitige smaak. Het geeft een heel ontspannen gevoel bij het gebruik ervan. Wist je dat deze cannabissoort van oorsprong uit Nederland komt? Een andere cannabissoort gebaseerd op indica is Northern Lights. Deze cannabissoort wordt geroemd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Waar White Widow een fruitige smaak heeft, geldt voor Northern Lights juist dat dit type cannabis een pittige smaak heeft. 

Verschil in opgewekte high bij cannabissoorten 

Niet alleen verschillende cannabissoorten in hun smaak; ook zit er een verschil in de mate van high die deze opwekt. Power Plant is een cannabissoort met een intense high, terwijl Cheese bekend staat zijn om mildere high. Zeker wanneer je niet eerder gebruik hebt gemaakt van cannabis kan dit een reden zijn om een eerste keer te kiezen voor een product met een mildere high. In een betrouwbare coffeeshop kan men je vaak meer informatie geven over de high en het gebruik van de verschillende cannabissoorten. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen.