Inhoud


Gentstudent is een SnapChat account die populair is onder jongeren tot ongeveer 30 jaar. Gentstudent bestaat vooral uit grappige foto´s en filmpjes die fans insturen. Er zijn ook andere accounts die ook gebruikt worden zoals ugentstudent, gentopsnap2, dhvgs, en G******nt. De vele accounts zijn er omdat SnapChat het originele account al een aantal keer geblokkeerd heeft. Dat kwam nadat er pikante foto´s geplaatst waren.
Gentstudent is ooit begonnen door een student uit Gent. Die had deze account voor de lol gemaakt. Maar de grappige filmpjes werden een rage, en de account houder kreeg steeds meer content toegestuurd van fans. Hij (of zij) selecteerde de beste, en poste deze op zijn Gentstudent SnapChat.
De rage spreidde zich verder uit buiten Gent. Inmiddels is het een begrip, zowel in België als in Nederland. Iedereen van onder de 30 zal weten wat Gentstudent is. Het spreidde zich ook uit buiten SnapChat. Er zijn verschillende Facebook pagina´s, en hashtags op Instagram en Twitter.

Wat is SnapChat?

SnapChat is één van de nieuwste sociale media die vooral onder tieners en jong volwassenen erg populair is. Waar je op Facebook en Instagram foto´s en comentaren plaatst die daar voor altijd blijven staan, is er geen blijvende geschiedenis bij SnapChat. Dat wil zeggen dat als jij een foto of filmpje post, deze na tien seconden weer verwijderd wordt. Je kan ook een foto naar iemand sturen in een privé bericht. Maar ook dan verdwijnt de foto nadat de ontvanger hem gezien heeft.
Aan foto´s kan je allerlei filters toevoegen, symbolen, iconen, teksten en ga zo maar door. Je kan echt super creatief zijn. Jammer dat het maar van tijdelijke aard is. Althans, waarschijnlijk vinden jongeren dat juist weer heel erg fijn. Dat past veel beter bij die nieuwe generatie.