Wanneer je met vrienden of familie bent en jullie vervelen jullie, dan is het natuurlijk superleuk om te kiezen voor een mooi spel. Er zijn in de wereld namelijk enorm veel spellen gemaakt en spellen blijven bestaan. Een gezelschapsspel is leuk om te doen met meerdere mensen. Hieronder staan de vijf leukste gezelschapsspellen die jij kunt doen met je vrienden of met je familie.

Poker

Allereerst in het rijtje van de gezelschapsspellen staat het spel poker. Het is een heel uniek en leuk spel om te spelen en wie weet kun je het spel winnen. Poker is een spel dat voornamelijk wordt gespeeld in casino’s. Toch kun je ook zelf het spel aanschaffen en genieten van een mooi potje poker. Het doel van het spel poker is zoveel mogelijk fishes binnenharken. Dat kun je doen door de hele goede kaarten in je hand, maar ook door goed te bluffen. Probeer het dus gerust een keertje uit. Poker is alleen toegestaan als het binnen een gesloten groep blijft en zolang er geen geld wordt ingezet, volgens de Kansspelautoriteit.

Monopoly

Een ander spel dat heel leuk is om te doen op een feestje, is het spel Monopoly. Je hebt een bord, de bank, kaarten en heel veel huizen of hotels. Aan jou de taak om zoveel mogelijk straten te bemachtigen en zoveel mogelijk geld te verdienen. Zorg dus dat je tegenspelers geen geld meer hebben en win het leuke gezelschapsspel.

Ticket to Ride

Het derde spel in het rijtje met de leukste spellen heeft te maken met treinen. Je krijgt aan het begin van het spel een route die je af moet leggen door middel van een trein. Belangrijk bij dit spel is dat je je tegenspelers het moeilijk moet maken. Ga dus dwarsbomen bij de route van hen. Lukt het jou wel om op tijd de treinenroutes te maken en het spel te winnen? 

Mens erger je niet!

Een bekend spel dat ook niet in dit rijtje mag ontbreken is een klassieker genaamd: Mens erger je niet! Het spel werd al heel lang geleden gespeeld. Je speelt het spel met maximaal vier personen. Je moet ervoor zorgen dat jij als eerste je vakjes vol hebt met je eigen pionnetjes. 

30 Seconds

Als laatste een spel dat vaak gespeeld wordt met het nieuwjaar of met kerst. Je moet in maximaal vier teams tegen elkaar strijden. Het doel van het spel is zo snel mogelijk naar de finish te komen. Dit doe je door woorden op verschillende kaartjes te raden binnen dertig seconden. De woorden zijn heel erg verschillend van elkaar. Het gaat van acteurs tot bedrijven. Alles komt voorbij! Lukt het jouw team om het spel te winnen?