Al jarenlang, of eigenlijk eeuwenlang, staat Nederland bekend om zijn grote kunstenaars. Denk maar aan Rembrandt van Rijn en Van Gogh. Maar naast deze wereldberoemde kunstenaars zijn er nog veel meer Nederlandse kunstenaars die een plekje verdienen aan jouw muur. Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

1. Herman Brood

Herman Brood was een kunstenaar, pianist, acteur en kunstenaar. Al van kleins af aan tekende Brood veel en later ging hij ook schilderen. Zijn kunstwerken staan vooral bekend om de felle kleuren die hij gebruikte – iets typerends voor de Cobra-groep. Maar die felle kleuren gebruikte hij ook omdat hij kleurenblind was. De kunstwerken van Brood waren geliefd en hij groeide uit tot een van de bekendste kunstenaars. Nog steeds zijn de kunstwerken van Brood verkrijgbaar, onder andere bij Kunstuitleen IQ

2. Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé is opgegroeid in een artistieke familie. Zijn vader en grootvader waren namelijk ook bekende kunstenaars. En Jeroen Krabbé wilde ook kunstenaar worden: hij had zich namelijk aangemeld voor de Toneelschool op zestienjarige leeftijd. Helaas werd hij afgewezen, omdat hij nog te jong was. Gelukkig mocht hij na een jaar terugkomen en heeft hij zijn diploma gehaald. Vervolgens focuste Krabbé zich volledig op het filmleven en groeide hij zelfs uit tot een van de bekendste acteurs. Vervolgens ging hij een aantal jaren later weer terug naar de schoolbanken en volgde hij een opleiding aan de kunstacademie. Hij schilderde voornamelijk landschappen, portretten en stillevens en groeide uit tot een succesvolle kunstenaar.

3. Erik de Vlieger

Erik de Vlieger is een succesvolle Nederlandse ondernemer. Hij is ooit begonnen in de handel met naaimachines en vanuit daar groeide het alleen maar. Hij heeft veel verschillende bedrijven opgekocht, maar ook zelf opgezet waaronder een vastgoedonderneming. Toch besloot hij om in zijn drukke leven kunstenaar te worden. En dat was een groot succes: hij mocht op een expositie meerdere kunststukken van hem laten zien. Inmiddels is hij een bekende kunstenaar van Nederland geworden.

4. Anton Heyboer

Een van de grootste kunstenaars van de vorige eeuw is Anton Heyboer. En niet alleen in Nederland, want zijn kunststukken ontvingen over heel de wereld een plekje. Zo hangt zijn kunst onder andere in het MoMA in New York, Museum of Fine Arts in Boston en het British Museum in Londen. Maar naast dat je zijn werken kunt bewonderen kun je ook zijn kunst kopen. Zijn stukken zijn altijd betaalbaar geweest, omdat hij wilde dat iedereen zijn kunstwerken kon kopen.