Staat er binnenkort bij jou een buurtbbq op de planning? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dit groots wordt aangepakt, zodat er een onvergetelijke barbecue ontstaat. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig om jouw buren een leuke en lekkere buurtbbq te bezorgen? Hieronder bespreken wij hoe jij het best jouw buren kan imponeren met een buurtbbq.

Vlees en groente

Bij een bbq mag natuurlijk het vlees niet ontbreken. Zorg ervoor dat je verschillende soorten vleespakketten hebt ingeslagen. Er zijn natuurlijk een aantal soorten vlees dat absoluut niet mag ontbreken, denk hierbij bijvoorbeeld aan kipfilet, hamburgers, worsten en natuurlijk satéstokjes. Maar ook pulled pork en spareribs worden steeds populairder. Zorg er natuurlijk wel voor dat je optijd je vlees inslaat. Wil jij graag pulled pork kopen, of andere vleessoorten? Dit kan gemakkelijk via het internet waarbij het ook nog eens snel wordt bezorgd. Ook groente mag natuurlijk niet ontbreken bij de bbq. Denk hierbij bijvoorbeeld aan salades en paprika. En vergeet ook zeker niet de stokbrood en sausjes.

Plek

Tijdens de buurtbbq is het natuurlijk van belang dat er zo veel mogelijk mensen uit de buurt komen opdagen. Het is dan natuurlijk wel prettig voor iedereen dat je een goede plek hebt uitgekozen, zoals onder een carport of onder een overkapping. Zodra je deze plek hebt heb je natuurlijk ook een zitplek nodig, denk hierbij bijvoorbeeld aan een tent en tafels of picknicktafels. Laat iedereen hun eigen stoel meenemen, zodat er voor iedereen een zitplek beschikbaar is. Zorg er ook voor dat er bijvoorbeeld muziek of spelletjes aanwezig zijn. Op deze manier heb je een gezellige plek gecreëerd voor de barbecue.

Drankjes

Naast eten moet er natuurlijk ook genoeg drinken zijn. Denk hierbij aan frisdranken maar ook alcoholische drankjes zijn populair bij een bbq, zoals een cocktail. Zorg er natuurlijk voor dat ze lekker koud staan. Op deze manier kan jij de gasten voorzien van een heerlijk drankje en hapje. Maar zorg ook voor een lekkere karaf met water, zodat iedereen zijn dorst kan lessen. Doe in de karaf een takje munt en een schijfje citroen: heerlijk!

Sfeer

Tijdens een gezellige buurtbbq mag een goede, gezellige sfeer natuurlijk niet ontbreken. Neem een goed humeur mee en zorg voor gezellige spelletjes. Natuurlijk mag muziek ook niet ontbreken, zoals net al werd benoemd. Zodra iedereen er zin in heeft kan het feest beginnen. Zeg maar hallo tegen een buurtbarbecue voor in de boeken!