Wanneer je lekker in het zuiden van Spanje bent is een rondreis fantastisch om te doen. Je kunt gemakkelijk een auto huren, of al met de auto die kant op gaan. Andalusië is een groot gebied met veel mooie highlights die je kunt gaan bewonderen. Denk maar eens aan de stad Sevilla die ook in Andalusië te vinden is. Verder kun je een mooie tour maken langs de kust en nog veel meer andere bezienswaardigheden. Hieronder lees je allemaal wat je kunt doen tijdens een rondreis door Andalusië.

Sevilla

Wanneer je echt een mooie stad wil bewonderen is Sevilla zeker een aanrader. Sevilla is namelijk de hoofdstad van de regio Andalusië en zit boordevol bezienswaardigheden. Zo kun je een van de grootste kathedralen in de wereld bekijken. De kathedraal van Sevilla en de Giraldatoren zijn echte toeristentrekkers. Je kunt bijvoorbeeld de toren beklimmen en je hebt vanaf daar het mooiste uitzicht over heel Sevilla. Ook kun je een kijkje nemen bij de Plaza de Toros waar vroeger allerlei stierengevechten werden gehouden. Bij de Plaza de Toros zit ook een heel museum waar je allerlei kenmerken kunt leren over de geschiedenis van het stierenvechten in Sevilla. 

Verder kun je de hele stad Sevilla ontdekken op de fiets. Je kunt langs allerlei punten fietsen en de stad tot in de puntjes bekijken. Iets wat typisch Spaans is, is natuurlijk lekker dansen. In Sevilla kun je daarom dus ook heerlijk genieten van een echte Flamenco show. Flamenco is typisch Andalusië, het is de muziek gecombineerd met de dans. Wanneer je dus op rondreis gaat door Andalusië moet je dus echt hierheen gaan om een stukje van de bijzondere cultuur te proeven. 

Malaga

Wat ook erg mooi is om te bezoeken is de stad Malaga. Het leukste wat er te doen is in Malaga is de Caminito del Rey bewandelen. Het is een mooie maar ook een hele spannende wandelroute. Je bevindt je namelijk tegen de rotswanden aan op een redelijke hoogte. Verder moet je ook over een brug van de ene naar de andere kant van de berg. Het pad is in totaal drie kilometer lang en wel honderd meter hoog. Wel loop je langs de mooie rivier genaamd El Chorro. 

Naast de Caminito del Rey heb je nog wel wat meer te bekijken in het mooie Malaga. Zo kun je ook een mooi kasteel bezoeken genaamd Gibralfaro. Dit kasteel is een overblijfsel, het is dus eigenlijk een ruïne. Verder kun je een mooie wandeling maken om het kasteel heen. Ook kun je een echt Romeins theater bezoeken in Malaga. Het is een heel oud theater wat ook niet helemaal goed meer is. Wel kun je de tribunes nog goed zien en kun je echt zien dat het een oud theater was. Naast dat je het paleis kunt bewonderen kun je ook de berg beklimmen. Wanneer je de berg eenmaal beklommen hebt, heb je supermooi uitzicht over de hele stad Malaga.

Granada

Deze mooie stad in Andalusië is ook zeker het bezoeken waard. Er zijn heel veel bezienswaardigheden te vinden in de gave stad Granada. Zo kun je bijvoorbeeld het Alhambra bezoeken, een supermooi fort die je nog steeds kunt bekijken. Het fort en paleis is afkomstig uit de middeleeuwen en werd gemaakt door de Moorse heersers. Het paleis is een van de mooie paleizen van heel Spanje en staat daarom ook zeker op de lijst van bezienswaardigheden die je moet gezien hebben in Andalusië. Je kunt namelijk in het paleis en in het fort allerlei highlights zien wat adembenemend is. Verder kun je in Granada ook een supermooie kathedraal bekijken, de kathedraal staat namelijk midden in het centrum van de stad en is echt supermooi om te zien. Naast de kathedraal heb je namelijk een grafkapel waar veel koningen werden begraven vroeger.

Route langs de zee

In Andalusië heb je natuurlijk ook een groot kustgebied. Je kunt een hele mooie route rijden met de auto langs de kust. De Spaanse kust is heel breed met mooie uitkijkpunten over het strand heen. Het is dus wel verstandig om je zwembroek mee te nemen en lekker een duik te nemen in de Spaanse zee. Een heel mooi strand waar je heen kunt gaan is het strand van Bolonia. Het is een mooi wit strand met helder blauw water. Je kunt heerlijk de zee in duiken en je handdoek neerleggen op het mooie strand. Ook heb je mooi uitzicht over de hele zee heen en kun je genieten van de Spaanse zon.