Je hoeft meestal niet tot het einde van je contract te wachten om te kunnen overstappen. Wanneer je momenteel een abonnement met toestel hebt, is het wel van belang dat het toestel volledig is afbetaald. Zodra dit het geval is, kun je meestal zonder problemen binnen een maand opzeggen. Lees wel altijd zelf even de algemene voorwaarden van jouw contract, zodat je zeker weet dat dit tot de mogelijkheden behoort. Als je contract binnen nu en 120 dagen afloopt, dan is overstappen vrijwel nooit een probleem. Zeg je het contract veel eerder af? Dan gelden er doorgaans andere regels, maar ook dan is er meer mogelijk dan je denkt. Lees het dus zeker na of neem zelf contact op met je provider om dit uit te zoeken. 

Ben jij van plan om over te stappen naar een nieuwe provider of wil je simpelweg van abonnement wisselen? Maar heb je geen idee hoe je dit verder moet aanpakken? Lees dan snel verder en maak gebruik van de volgende tips om de overgang soepeler te laten verlopen. 

Overstappen met nummerbehoud 

Sim only nummerbehoud voorkomt dat je straks tijdelijk onbereikbaar bent voor veel mensen. Het is niet voor niets dat de meeste mensen jaren hetzelfde nummer behouden. Hoe vaker je van nummer wisselt, hoe groter de kans dat je belangrijke oproepen mist. Het is een enorme klus om telkens iedereen het juiste nummer door te geven. Om nog maar te zwijgen over bedrijven die plotseling het verkeerde nummer hebben. Onmogelijk om dit allemaal in de gaten te houden en het vergt alleen maar extra veel tijd en energie. Als het even kan, is het dus zeker aan te bevelen om over te stappen met nummerbehoud. 

Gelukkig is dat bij de meeste providers tegenwoordig ook wel mogelijk. Zelfs als je voor een geheel andere provider kiest, kun je meestal gewoon aangeven dat je je oude nummer wilt behouden. Zo bespaar je jezelf enorm veel extra werk en tijd. 

Abonnementen vergelijken 

Er worden tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende abonnementen aangeboden. Een groot voordeel hiervan is dat het ook een stuk eenvoudiger is geworden om een abonnement te vinden dat geheel bij jouw wensen aansluit. Vergelijken loont. Maak daarom gebruik van de verschillende online calculators waarmee je eenvoudig berekent wat het goedkoopste abonnement – op basis van jouw persoonlijke wensen – is. Dan betaal je nooit te veel. 

Neem contact op met je huidige provider 

Wil je je abonnement vroegtijdig opzeggen of ben je simpelweg benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan is het slim om contact op te nemen met je huidige provider. Laat hem uitleggen wat er precies mogelijk is en hoe je dit aan moet pakken. Wanneer je laat weten dat je wellicht over wil stappen, zorgt dit er meestal ook voor dat je meer toegang krijgt tot aantrekkelijke acties. Daarom is het zeker de moeite waard om dit aan te halen bij je provider.