De afgelopen maanden hebben we met z’n allen een grote verandering doorgemaakt: we werken thuis. In het begin voelde het als een vreemde vakantie, maar inmiddels weten we bijna niet beter. Je bent eraan gewend, maar echt efficiënt gaat dat thuiswerken nog niet. In dit artikel vertellen wij je over apps, waarmee je efficiënter aan de slag kunt thuis.

Todoist

Todoist is heel makkelijk gezegd gewoon een to do lijstje. Je kunt taken typen in de app en ze vervolgens afstrepen. Maar daar eindigt het niet. Je kunt naast dagelijkse taken, ook voor de toekomst taken aanmaken. Handig voor terugkerende activiteiten die uit meerdere onderdelen bestaan. Je kunt een app downloaden, maar er is ook een desktopversie die superhandig werkt!

Evernote

Evernote is een multifunctionele app die ideaal is bij thuiswerken. Je kunt verslagen opslaan, projecten beheren en je deadlines halen. Er is een gratis versie, maar de betaalde pakketten zijn ook heel waardevol. Voor 7 euro per maand kun je alles ordenen en kun je overal bij al jouw documenten, herinneringen en notities. Tot slot is Evernote ook perfect om samen met jouw team in te werken. Daar betaal je dan 13 euro per maand voor vanaf 2 personen. Ideaal dus voor het thuiswerken!

Freedom

Freedom is dé app voor jou als je maar moeilijk Facebook, Instagram en YouTube kunt afsluiten tijdens jouw werk. Al ruim 1 miljoen mensen wereldwijd gingen je voor, dus we kunnen er wel van uitgaan dat het werkt. Je geeft aan wanneer je niet op social media wilt, zodat je goed gefocust aan de slag kunt voor een paar uurtjes. Door jezelf met behulp van Freedom een nieuwe manier van werken aan te leren, zal het steeds gemakkelijker gaan. Er is een gratis proefversie, waarna je een abonnement kan nemen voor zo’n 2 euro per maand. Of je koopt de app voor altijd af voor zo’n 60 euro. Het is beschikbaar als app, maar er is ook een desktopversie.

Thuiswerkplek

Bovenstaande apps maken je thuiswerkervaring stukken beter. Maar hiermee ben je er nog niet. Heb je last van weerkaatsend licht op jouw beeldscherm? Koop dan mooie goedkope gordijnen, jaloezieën of shutters van Veneta.com die de felle zon buiten houden, maar wel jouw ruimte voorzien van natuurlijk licht. Heb je (buur)kinderen en word je gauw afgeleid door hen? Een noise canceling headphone is de perfecte oplossing. Zorg daarnaast voor een echte bureaustoel zodat je je rug niet verkeerd belast, sta regelmatig op en drink genoeg! Op naar efficiëntere werkdagen!