Online betalen wordt steeds belangrijker. Vooral ook doordat er online steeds meer te doen valt. Dat heeft ook in zich dat nieuwe betalingsvormen opkomen. Dat begon ooit met digitale bankoverschrijvingen. Daarna volgden betaaldiensten, e-wallets en meer van dergelijke specifieke methoden. Dit zijn echter niet de methoden die je in 2030 nog veel zal zien als het om online betalen gaat. Er zijn wel andere opties die heel aantrekkelijk zullen zijn tegen die tijd. Het is interessant om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is voor de consument wanneer het zover is.

Het gebruik van internetbankrekeningen

Helemaal verdwijnen gaan de huidige methoden niet. Ze zullen wel wat verder ontwikkeld worden. Denk aan de manier waarop met internetbankrekeningen wordt gewerkt. Pay and play biedt een fantastische casino ervaring aan spelers die nu al op deze manier werken. Andere branches zullen hiervan leren en dus ook minder met accounts gaan doen en meer met betalen zonder registratie. Zo kan je de consument ook veel meer flexibiliteit bieden. Ook dat is natuurlijk een belangrijke zaak. Die diensten die met internetbankieren verband houden zullen daar ook steeds meer op gericht worden. Dat maakt het nog wat gemakkelijker.

Werken met cryptomunten

Een ontwikkeling die niet meer te stuiten is, is de opkomst van cryptovaluta. Het is wel heel aantrekkelijk om met dit systeem te werken. Vooral ook omdat het online een hele veilige manier lijkt om betalingen te doen. Er wordt dan al snel gedacht aan bitcoin. Er zijn echter ook nog heel veel andere systemen. Het is de vraag welke optie in 2030 de beste zal zijn om te gebruiken. Dit hangt van veel factoren af. Dat het er gemakkelijker door wordt, dat lijkt in ieder geval wel een zekerheid te zijn. Die ontwikkeling is al ingezet.

Betalen met het oog of gezicht

Een andere ontwikkeling die nu al te zien is, met name in Azië, is het betalen met het oog of het gezicht. Door middel van irisherkenning of gezichtsherkenning zijn dan heel gemakkelijk betalingen te doen. Het is vooralsnog natuurlijk ook heel veilig om dit met dergelijke persoonlijke kenmerken te doen. Er zijn ook onderzoeken naar hoe dit geautomatiseerd kan worden. Bijvoorbeeld door herkenning vooraf om vervolgens gewoon lekker producten in je winkelmandje te gooien en direct te bestellen, zonder nog een betaalstap ertussen. Dit lijkt een toekomst in webwinkels te zijn die niet te stuiten is.

Vingers en armen gebruiken

De persoonlijke kenmerken die gebruikt worden voor online betalen in 2030 kunnen ook weleens een stuk verder gaan dan herkenning van gezicht en ogen. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld met een vingerafdruk. Dit is iets wat al langer gaande is natuurlijk. Nog verder gaat het betalen met het aderpatroon. Dit wordt volgens experts de volgende stap die gezet gaat worden om het nog persoonlijker te maken. Het is daardoor wel heel gemakkelijk om te zorgen dat je kan betalen zonder dat iemand er met jouw gegevens vandoor kan gaan. Dat is ook belangrijk.

Mogelijkheden die nog niet bekend zijn

Het is belangrijk om te beseffen dat 2030 nog flink ver weg is. Dat betekent dus ook dat het nog lang niet duidelijk is wat er tegen die tijd allemaal wel en niet kan. Het is goed om te beseffen dat er achter de schermen ook nog aan allerlei ideeën wordt gewerkt waar de meeste mensen nu nog geen weet van hebben. Het is dus ook best goed mogelijk dat er tegen die tijd op een hele andere manier wordt betaald dan nu wordt gedacht. Het is interessant om deze ontwikkelingen te blijven volgen als consument.