We horen tegenwoordig niets anders meer dan de woorden milieuvriendelijk, duurzaamheid en ecologisch. We zijn bekend met de negatieve gevolgen van milieuvervuiling. Een van deze gevolgen is de opwarming van de aarde. Daarnaast is vervuiling ook slecht voor onze gezondheid. Kort gezegd; de gevolgen zijn enorm voor mens, natuur en milieu. We moeten hier samen iets aan doen, voor het te laat is. Als consument kunnen wij ook een stuk duurzamer gaan leven. Ook bedrijven kunnen duurzame oplossingen doorvoeren in hun bedrijfsvoering. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, kunnen we hopelijk snel overstappen naar een positief leefklimaat. Bedrijven kunnen ecologische give-aways inzetten en wij vertellen je graag wat hier de voordelen van zijn.

Het beste voor het milieu

Kiezen bedrijven voor milieuvriendelijke give-aways, dan zal ze dit in dank worden afgenomen. Door de inzet van ecologische relatiegeschenken denk je niet alleen aan je relaties, maar ook aan het milieu. We gooien vaak te snel producten weg, terwijl dit niet altijd nodig is. Grondstoffen dreigen schaars te worden. Daarom moeten we ervoor zorgen dat grondstoffen zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Door ecologische relatiegeschenken en give-aways in te zetten kunnen we de negatieve impact op de natuur verkleinen. De ‘groene’ geschenken zijn duurzaam en dragen bij aan een betere wereld.

Kostenbesparing

Duurzaam leven is duur. Dit is vaak wel de eerste gedachte van mensen als we het over duurzaam leven en ecologische producten hebben. Maar is dit wel echt zo? Laten we beginnen met de kwaliteit van duurzame producten. Materialen die op een milieuvriendelijke manier zijn vervaardigd worden zorgvuldig uitgezocht. Duurzame producten krijgen hierdoor een langere levensduur. Dit betekent dat je minder snel nieuwe producten hoeft aan te schaffen. We kunnen dus wel stellen dat duurzame relatiegeschenken juist een investering zijn op de lange termijn. Je hoeft maar één keer geld uit te geven en je hebt lang plezier van de geschenken. Dit is dus goed voor je portemonnee.

Goed voor je reputatie

Milieuvriendelijke geschenken hebben een positieve impact op het milieu. Daarnaast versterken ze het imago en de reputatie van een bedrijf. Duurzame give-aways krijgen een hoge waardering van je relaties, klanten en medewerkers. Het zorgt voor loyaliteit en hierdoor trek jij weer nieuwe mensen aan. Jij wilt toch ook dat je doelgroep een positief beeld van jouw bedrijf heeft?

Motiveer anderen

Met de inzet van milieuvriendelijke give-aways kan je anderen motiveren om duurzamer te gaan leven. Je laat zien dat jij geeft om het milieu. Hopelijk zullen de ontvangers van de ‘groene’ relatiegeschenken ook bewuster gaan leven en hun steentje bijdragen aan het milieu.

Maak ook jouw relaties, medewerkers en klanten bewust van het milieu en kies voor bedrukte relatiegeschenken. Laat ecologische pennen bedrukken met logo of kies voor papieren tassen bedrukken met een milieuvriendelijke quote